Skip to main content

WTU-SYSTEMEN

(De)centrale WTW-systemen
voor utiliteit

Voor iedere utiliteit de juiste oplossing

Een veilige werk en leefomgeving is belangrijker dan ooit. Mensen presteren beter in een gezonde omgeving met voldoende zuurstof. Dit geldt zeker voor scholen, kantoren en winkels waar veel mensen in één ruimte samenkomen. Speciaal voor utiliteitsgebouwen bieden wij onze WTU-systemen aan, die allen zijn voorzien van een warmtewisselaar.

Onze utiliteitsoplossingen zorgen voor een gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat en voldoen aan de wettelijk eisen en richtlijnen voor het juist ventileren van elk utiliteitsgebouw. Wij helpen je graag bij de selectie van het juiste product.

Bekijk al onze utiliteitsoplossingen

Decentrale ventilatieoplossingen

In utiliteitsgebouwen komen vaak veel mensen in één ruimte samen. Om iedere ruimte afzonderlijk te ventileren heeft Orcon de WTU-EC decentraal serie ontwikkeld. Door iedere ruimte afzonderlijk te ventileren met een eigen ventilatie-unit, kunnen de luchtkanalen kort blijven en wordt er niet onnodig geventileerd in andere ruimtes. Decentrale ventilatie wordt daardoor vaak bij renovaties toegepast.

In de WTU-EC decentraal serie heeft Orcon drie types: WTU-EC-E, WTU-EC-IE en WTU-EC-TA. De decentrale ventilatie units zijn voorzien van een warmtewisselaar. De types zijn uitvoerbaar in verschillende capaciteiten, variërend tussen de 200 to 2.000 m3/uur.

Bekijk hier onze decentrale WTU-systemen

Frisse scholen met de WTU-EC-IE

Mensen presteren beter in een gezonde omgeving met voldoende zuurstof. Dit geldt zeker voor scholen waar veel leerlingen in één ruimte samenkomen. Toch kampt nog meer dan 70% van alle Nederlandse scholen met een te hoog CO₂-gehalte in de leslokalen. Daarom heeft Orcon de WTU-EC-IE ontwikkeld. Dit stille balansventilatiesysteem met warmteterugwinning voldoet in alle opzichten aan het ‘Programma van Eisen Frisse Scholen’. Het zorgt in iedere afzonderlijke ruimte voor gezonde en frisse lucht en draagt zo bij aan betere concentratie en leerprestaties.

Bekijk onze WTU-EC-IE systemenDownload de whitepaper ‘Frisse Scholen’

Decentraal ventileren met de WTU-EC-E/TA

De WTU-EC-E is voorzien van een enthalpiewisselaar. Hiermee wordt naast warmte of koude ook vocht teruggewonnen, waardoor zowel de temperatuur als de relatieve luchtvochtigheid op aangenaam niveau blijven. Bij dit type is een condensafvoer niet nodig.

De WTU-EC-TA is voorzien van een tegenstroomwisselaar. Het voordeel van dit type warmtewisselaar is dat het thermisch rendement hoger ligt. Het rendement loopt bij dit type zelfs op tot 88%. Bij de types met een enthalpiewisselaar kan het rendement oplopen tot 80%.

Bekijk de WTU-EC-E serie
Bekijk de WTU-EC-TA serie

Centrale ventilatieoplossingen

Orcon heeft voor de utiliteit ook WTU-Centrale balansventilatiesystemen ontwikkeld. Deze balansventilatiesystemen met warmteterugwinning zijn standaard voorgeprogrammeerd en zijn na aansluiting van de kanalen en eventuele toebehoren, direct gereed voor inbedrijfstelling. De WTU-units zijn ideaal voor toepassing in grote woningen, scholen, winkels en kantoren.

Bekijk hier onze centrale WTU-systemen

De WTU-Centraal reeks

De WTU-Centraal serie van Orcon kent twee verschillende type toestellen: een horizontaal (DA) en verticaal (B) uitblazende unit. De WTU-DA-EC unit is geschikt voor buitenplaatsing; volledig waterdicht en bestand tegen weersinvloeden.

Voor plaatsing in krappere ruimtes hebben we de WTU-B-EC ontwikkeld, die dankzij vier bovenaansluitingen zeer compact is. De toestellen vanaf type 06 zijn deelbaar in twee delen om transport en plaatsing gemakkelijker te maken. Bij alle toestellen kan gekozen worden voor een linkszijdige of een rechtszijdige uitvoering.

Slimme toevoegingen

Onze WTU-systemen zijn eenvoudig uit te breiden met een aantal slimme opties die bijdragen aan een gezond en comfortabel binnenklimaat. Zoals CO₂-ruimteopnemers die de CO-concentratie in een ruimte of in het kanaal meten en de unit hier op aansturen. Of denk aan optionele filters, zoals een ISO ePM 85% filter, die tot 85% van alle fijnstofdeeltje van ≤1µm afvangt.

Een comfortabel binnenklimaat vereist ook een aangename temperatuur. Koude (of warme) luchtstromen zijn dan ook zeer ongewenst. Om dit te voorkomen zijn verschillende manieren van naverwarming en koeling mogelijk. Om de inblaaslucht op een aangename temperatuur te brengen zijn er elektrische naverwarmers, koudwater-, warmwater- en DX-batterijen leverbaar

Bekijk al onze toebehoren

Naverwarming en -koeling met een Fujitsu warmtepomp

De WTU’s kunnen uitgebreid worden met een Fujitsu warmtepomp en een DX-batterij om extra verwarming of koeling te realiseren. De regelmodule die de communicatie tussen de WTU en de warmtepomp verzorgt, is ondergebracht in de Freeverter.

De Freeverter is een regelmodule speciaal ontwikkeld voor Fujitsu warmtepompen in combinatie met Orcon WTU’s, om in DX-toepassing te koelen of te verwarmen. Met behulp van een droog contact kan de Freeverter de buitenunit in koeling of verwarmingmodus laten werken. Voor nauwkeurige toepassingen kan de Freeverter werken met 0 tot 10V signalen en schakelt de regelaar in 30 stappen van 0 tot 100%, zowel voor koelen als verwarmen.

Bekijk hier meer over de Freeverter

Veelgestelde vragen

Onze ventilatiesystemen leveren we via de groothandel aan installateurs. Ben je een particulier? Dan vind je op de pagina ‘Veelgestelde vragen’ de meeste antwoorden. Heb je daarna nog vragen, dan verwijzen we je naar jouw ventilatie installateur of een installateur in de buurt.

Ben je installateur en heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina.

Downloads

Folder WTU-EC-IE voor scholen
Folder WTU-EC-IE voor winkels en kantoren
Folder WTU-EC-E/TA
Folder WTU-Centraal
Prijslijst

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies

Hit enter to search or ESC to close

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Fout: Contact formulier niet gevonden.