Skip to main content

Ventilatieoplossingen voor
diversen utiliteit

De juiste oplossing voor ieder utiliteitsproject

Naast onze ventilatiesystemen met warmteterugwinning bieden wij tal van andere oplossingen voor de utiliteit.  In ons utiliteitsaanbod vind je diverse multifunctionele ventilatoren, zoals onze box- en buisventilatoren. Daarnaast bieden wij ook een selectie ventilatiesystemen aan voor de gespecialiseerde utiliteit. Zo bieden wij explosiebeveiligde ventilatoren aan voor toepassingen in chemische ruimtes, laboratoria, en schepen. We denken graag met je mee voor een ventilatieoplossing op maat!

Ventilatie bij explosiegevaar

Zodra er gewerkt wordt met ontvlambare producten, is een explosiebeveiligd ventilatiesysteem de veiligste keuze. Bij een motor van metaal die draait is namelijk altijd de kans op vonkvorming aanwezig. De explosiebeveiligde ventilatoren zijn zo ontworpen dat vonkvorming niet mogelijk is.

Explosiebeveiligde ventilatiesystemen worden in diverse situaties toegepast, zoals ruimtes waar accu’s worden opgeladen. Dit gebeurt tegenwoordig onder andere veel in bejaardentehuizen. Wanneer een bewoner valt met een fiets kan de accu lek raken, hierbij kan er accuzuur vrijkomen. En dit is licht ontvlambaar. De gassen komen in de lucht terecht. Als het ventilatiesysteem dan een vonk produceert is er explosiegevaar. Wij raden aan om accu’s en elektrische machines in een aparte ruimte op te laden met een explosiebeveiligd ventilatiesysteem van Orcon.

De explosiebeveiligde ventilatiesystemen zijn ook zeer geschikt voor: natuurkunde lokalen, een lab of verfspuiterijen. In deze ruimtes wordt veelal gewerkt met ontvlambare producten. Maar ook in de scheepsbouw, waar het uiterst belangrijk is om brand te voorkomen, is explosiebeveiligde ventilatie de veiligste keuze.

Ons assortiment bestaat uit explosiebeveiligde dak-, buis- en wandventilatoren.

Bekijk al onze explosiebeveiligde ventilatie

Ventilatie voor keukens

In (groot)keukens komt er vet via de luchtstromen in het ventilatiesysteem terecht. We bieden speciaal voor keukentoepassingen de KBT keukenventilatoren en de MUB-T multibox ventilatoren aan. Deze ventilatiesystemen zijn bestand tegen vet en kunnen toegepast worden in diverse situaties.

De KBT keukenventilatoren zijn geschikt voor diverse toepassingen, van gaarkeukens en afzuigkappen tot industriële toepassingen. De motoren zijn volledig toerenregelbaar en thermisch beveiligd.

De MUB-T multibox ventilator is uitermate geschikt voor toepassing in grootkeukens. De ventilator is bestand tegen vet en temperaturen tot 120°C.

Bekijk al onze keukenventilatoren

Overige utiliteitsoplossingen

Naast onze specifieke ventilatieoplossingen bieden we nog tal van andere ventilatiesystemen voor utiliteitsprojecten. Zoals dakventilatie, boxventilatoren en buisventilatoren. Op deze pagina leest u er meer over.

Benieuwd welke ventilatieoplossing het beste past bij jouw project? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag met het vinden van het juiste systeem.

Neem contact op voor advies

Combineer je systeem met onze andere merken.

Een all-electric warmtepomp is een goede oplossing bij het verduurzamen van je woning. Met de lucht/water warmtepompen van Atlantic kun je het gehele jaar door duurzaam je woning verwarmen en koelen. Met een constant hoog rendement en een aantrekkelijke aanschafprijs, zijn de warmtepompen van Atlantic de beste keuze voor het verduurzamen van je woning.

Wil je jouw woning in de zomer koelen en in de winter verwarmen? Denk dan eens aan airconditioning. Met de hoog aan de wand aircoheaters van Fujitsu koel en verwarm je elke ruimte op een uiterst energiezuinige wijze. De aircoheaters van Fujitsu zijn voorzien van het milieuvriendelijke koelmiddel R32.

Cassette units van Fujitsu

De cassette units van Fujitsu zijn zeer geschikt voor grote ruimtes die snel op de juiste temperatuur moeten worden gebracht, zoals een kantoor, winkel, restaurant of andere commerciële ruimtes.

De cassette modellen worden toegepast in ruimtes met een verlaagd plafond of een systeemplafond, hierbij wordt de binnenunit weggewerkt en blijft alleen de grille zichtbaar. De gekoelde lucht wordt via de cassette unit gelijkmatig in de ruimte verdeeld dankzij de brede 360° luchtstroom. Middels de individueel regelbare uitblaasopeningen kan de richting van de luchtstroom worden geregeld.

Bekijk de Casette units op fujitsuclimate.nl

Een esthetische en fluisterstille buitenunit met Climeleon

Een warmtepomp of airco biedt veel voordelen op vlak van comfort, verbruik en milieu. Maar in sommige gevallen wil je het geluid van de -hoewel stille- buitenunit verder reduceren. Met de Climeleon unitcover sla je twee vliegen in één klap. Deze dempt het geluid aanzienlijk (tot -7dB) en ziet er ook nog eens stijlvol uit.

De Climeleon is makkelijk te installeren en tegen weer en wind bestand. Dankzij het ingenieuze design wordt de werking en het rendement van de airco of warmtepomp niet belemmerd. De Climeleon leveren we uitsluitend in combinatie met producten van Atlantic en/of Fujitsu.

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies

Hit enter to search or ESC to close

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Fout: Contact formulier niet gevonden.