Skip to main content

Mechanische ventilatie
voor woningbouw

Een gezond binnenklimaat, zo geregeld!

Lucht moet schoon en gezond zijn, daarom moet deze regelmatig ververst worden. Door toepassing van mechanische ventilatie wordt de vochtige en verontreinigde lucht weggezogen uit de vochtige ruimtes zoals de badkamer en de keuken. De toevoer van schone lucht gaat hierbij via de ventilatieroosters.

Alleen door gebruik van de juiste ventilatie ontstaat er een schoon en comfortabel binnenklimaat. Orcon biedt zowel standaard- als vraaggestuurde mechanische ventilatiesystemen. Voor iedere woning hebben wij een geschikte oplossing!

Bekijk al onze mechanische ventilatie

Mechanische ventilatie op basis van vraag

Een standaard mechanisch ventilatiesysteem heeft geen sensoren en kan dus niet vraaggestuurd ventileren. De ventilatiesystemen uit de Orcon MVS-15 serie kunnen dit wel, dankzij de toevoeging van slimme sensoren.

De sensoren meten constant de luchtkwaliteit en meten bijvoorbeeld de luchtvochtigheid of het CO₂-gehalte. Als de waardes in de lucht veranderen zal de sensor een seintje geven aan het mechanische ventilatiesysteem. Deze zal dan naar behoefte op- of aftoeren. Op deze manier wordt automatisch het binnenklimaat geregeld zonder dat de bewoner er iets aan hoeft te doen.

De MVS-15 is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. In onze handige MVS-15 selectiekaart zie je in een overzicht wat de verschillen zijn en lichten we de drie beste keuzes uit.

Bekijk hier onze MVS-15 systemen

Extra opties

Onze mechanische ventilatiesystemen zijn eenvoudig uit te breiden met een aantal slimme opties die bijdragen aan een gezond en comfortabel binnenklimaat. Met de 15RF bediening kies je doormiddel van zes toetsen in welke stand het toestel draait. De afstandbediening is zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk te installeren.

Doormiddel van de handige CO2-bedieningssensor kun je je woning van een buitengewoon binnenklimaat voorzien. Je kunt sturen op CO2 en handmatig kiezen voor de gewenste ventilatiestand.

Je kunt het ventilatiesysteem uitbreiden met een of meerdere ruimtesensoren. De sensor kent twee opties: een eco-modus en een comfort regeling waarbij er op CO2 gestuurd wordt. Met één toets kun je snel en eenvoudig de status bekijken.

Bekijk al onze toebehoren

Compacte ventilatie voor woningen

In woningen met weinig ruimte is het niet altijd eenvoudig om een ventilatiesysteem te installeren. Voor bestaande woningen met een krappe inbouwruimte heeft Orcon een ideale oplossing: de Compact-10 woonhuisventilator. Dit kleine en slimme ventilatiesysteem is geschikt als centraal mechanisch ventilatiesysteem voor luchtafzuiging van keuken, badkamer en toilet in een enkele woning.

Bekijk hier de Compact-10PBekijk hier de Compact-10RHB

Dakventilatie voor woningen

In sommige woningen is er onderdaks weinig tot geen ruimte beschikbaar voor een ventilatiesysteem. Speciaal voor deze woningen heeft Orcon de MPV-10 pijpdakventilator ontwikkeld. Dit ‘onzichtbare’ mechanische ventilatiesysteem voert geruisloos en energiezuinig de lucht van binnen af, waardoor er een gezond binnenklimaat gerealiseerd wordt.

Bekijk hier onze MPV-10 serie

Badkamer- en toiletventilatie

Een badkamer en toilet zijn natte ruimtes, door het gebruik van water is de luchtvochtigheid in deze ruimtes hoger. Als er veel vocht in de lucht hangt kan dit, zonder goede ventilatie, in de muren gaan zitten en kan er schimmelvorming ontstaan. Dit is zeer slecht voor de gezondheid en kan klachten aan o.a. de luchtwegen veroorzaken. Daarom is het zeer aan te raden om een natte ruimte te ventileren.

Speciaal voor de badkamer en het toilet bieden wij een assortiment opbouw- en inbouwmodellen in verschillende diameters. Daarnaast zijn er verschillende opties mogelijk, bijvoorbeeld een badkamerventilator met timer, of een badkamerventilator met vochtsensor.

Al onze badkamerventilatoren zijn geluidsarm en eenvoudig te installeren. De modellen zijn geschikt voor aansluiting op een mechanisch ventilatiesysteem, een dakdoorvoer of een doorvoer door de muur. Het is dus ook mogelijk om de badkamerventilator te installeren in een woning zonder ventilatiesysteem.

Bekijk hier onze badkamer- en toiletventilatoren

Veelgestelde vragen

Onze ventilatiesystemen leveren we via de groothandel aan installateurs. Ben je een particulier? Dan vind je op de pagina ‘Veelgestelde vragen’ de meeste antwoorden. Heb je daarna nog vragen, dan verwijzen we je naar jouw ventilatie installateur of een installateur in de buurt.

Ben je installateur en heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina.

Downloads

Folder MVS-15
Folder Compact-10
Folder MPV-10
Prijslijst

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies

Hit enter to search or ESC to close

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Fout: Contact formulier niet gevonden.