Skip to main content

Ventilatiesystemen voor
iedere utiliteit

Voor iedere situatie een geschikte oplossing

Orcon biedt naast de hardlopers voor de utiliteitsbouw nog tal van andere ventilatieoplossingen. Bijvoorbeeld onze multifunctionele buis- en boxventilatoren. Ook bieden we voor specifiekere situaties geschikte systemen, zoals explosiebeveiligde ventilatoren en keukenventilatoren.

Onze ventilatiesystemen voor utiliteitsbouw zorgen voor een gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat en voldoen aan de wettelijke eisen en richtlijnen. Wij helpen je graag bij het vinden van het juiste product.

Bekijk al onze utiliteitsoplossingen

Dakventilatoren voor utiliteit

Sommige ruimtes zijn moeilijk te ventileren. Bijvoorbeeld een groot magazijn, een keuken, een toiletgroep of een ruimte waar apparaten staan met batterijen. Om deze ruimtes toch goed te ventileren kunnen dakventilatoren geplaatst worden. In ons aanbod bieden wij drie typen dakventilatoren: de MPV, de TSFK en de RDV dakventilatoren.

De MPV-10 dakventilator is een compacte, geruisloze en energiezuinige kunststof pijpdakventilator inclusief werkschakelaar. Dit toestel is een geschikte utiliteitsoplossing voor kleine ruimten en toiletten. De pijpdakventilator is verkrijgbaar in drie typen: de MPV-10W, de MPV-10WRB en de MPV-10WRB CO₂B.

De TFSK dakventilator is een compacte dakventilator die veelal wordt toegepast in magazijnen, werkplaatsen of kantoren waar geen warmteterugwinning gewenst is. Een TFSK dakventilator is tevens geschikt om natte ruimtes te ventileren.

De RDV dakventilatoren worden toegepast in de industrie, utiliteitsbouw en woningbouw. De units hebben een duurzame aluminium behuizing en zijn voorzien van een geluidsarme centrifugaal waaier welke uitstekend bestand is tegen windstoten.

Bekijk al onze dakventilatoren

Multifunctionele boxventilatoren

Een boxventilator is zeer geschikt voor losse ruimtes die nog niet geventileerd worden door een volledig ventilatiesysteem. De motor van het ventilatiesysteem zit in een box. Hierdoor is de boxventilator niet geschikt voor natte ruimtes. Wel zijn er speciale boxen die geschikt zijn om vette lucht af te zuigen. Deze zijn zeer geschikt voor keukens en werkplaatsen. Onze boxventilatoren zijn verkrijgbaar in onze BV en MUB reeksen.

De BVC en BVE boxventilatoren zijn bedoeld om ingebouwd te worden in een kanaalsysteem. Ze zijn volledig toerenregelbaar en geschikt voor diverse toepassingen. De Compact (BVC) en Excellent (BVE) series zijn leverbaar met AC- of EC-motoren.

De multibox ventilatoren (MUB) zijn qua capaciteit groter dan een normale boxventilator en worden veelal toegepast in grotere ruimtes, zoals werkplaatsen of sportcomplexen. De MUB boxventilatoren kan, afhankelijk van de positie, de lucht toevoeren of afvoeren. Ze zijn waterdicht en kunnen hierdoor buiten geplaatst worden.

Bekijk al onze boxventilatoren

Buisventilatoren

Een buisventilator is een bouwsteen in vele projecten. De toepassing is erg breed. Een buisventilator is klein en kan in een kanaal buis worden geplaatst. Een buisventilator is zeer geschikt voor een kleine ruimte, bijvoorbeeld een aanbouw, badkamer, toilet of een kelder. Onze buisventilatoren, voor directe montage tussen de ronde ventilatiekanalen, zijn toerenregelbaar en verkrijgbaar in de types: RVK en RVM.

De RVK is een buisventilator met een centrifugaal waaier in een kunststof behuizing met een luchtverplaatsing van maximaal 1800 m3/h. De RVK heeft achterovergebogen schoepen en is eenvoudig aan te sluiten doordat de klemmenkast en de condensator zich aan de buitenzijde bevinden.

De RVM is een buisventilator met een centrifugaal waaier in een metalen behuizing (luchtdicht) met een luchtverplaatsing van maximaal 1800 m3/h. De RVM heeft een energiezuinige externe EC-rotormotor.

Bekijk al onze buisventilatoren

Explosiebeveiligde ventilatoren

Wanneer er gewerkt wordt met ontvlambare producten, is een explosiebeveiligd ventilatiesysteem de veiligste keuze. Bij een draaiende motor van metaal is namelijk altijd de kans op vonkvorming aanwezig. Dankzij het ontwerp van de explosiebeveiligde ventilatoren is vonkvorming onmogelijk.

Onze ATEX gecertificeerde ventilatoren worden toegepast in omgevingen met explosiegevaar. Wij bieden een uitgebreid assortiment ventilatoren in de beschermingsklasse Ex e. Dit assortiment bestaat uit explosiebeveiligde dak-, buis- en wandventilatoren.

Een van onze exposiebeveiligde ventilatoren is de Maico ERM-Ex-e buisventilator. Deze wordt toegepast in ruimten waar bijv. verf of accu’s worden opgeslagen. De ERM-Ex-e is eenvoudig te monteren in het kanaal dankzij een uitgebreid pakket aan toebehoren.

Bekijk al onze explosiebeveiligde ventilatie

Veelgestelde vragen

Onze ventilatiesystemen leveren we via de groothandel aan installateurs. Ben je een particulier? Dan vind je op de pagina ‘Veelgestelde vragen’ de meeste antwoorden. Heb je daarna nog vragen, dan verwijzen we je naar jouw ventilatie installateur of een installateur in de buurt.

Ben je installateur en heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina.

Downloads

Prijslijst
Catalogus

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies

Hit enter to search or ESC to close

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Fout: Contact formulier niet gevonden.