Skip to main content

Balansventilatiesystemen
met WTW voor woningbouw

Balansventilatie (WTW)

Balansventilatiesystemen met warmte- en koudeterugwinning zorgen niet alleen voor het afvoeren van verontreinigde lucht, maar ook voor de toevoer van schone lucht. Lucht die van buiten komt is in de winter fris. Door de warmtewisselaar wordt de lucht van buiten opgewarmd door de lucht van binnen. En in de zomer, andersom. Hierdoor blijft de lucht perfect in balans. Door de intelligente vocht- en CO₂-sensoren kan het ventilatiesysteem volledig automatisch vraaggestuurd werken.

Alle slimme oplossingen worden gecombineerd in onze unieke HRC reeks met als toppers onze HRC EcoMax/MaxComfort en de HRC EcoSmart/SmartComfort balansventilatiesystemen met warmterugwinning. Daarnaast bieden wij ook nog de HRC-220, een budgetoplossing voor kleine ruimtes en woningen.

Bekijk al onze balansventilatiesystemen

Ventileren op basis van zones

Een gezond en comfortabel binnenklimaat was nog nooit zo zuinig en goed ingeregeld als met het HRC SmartComfort balansventilatiesysteem met warmteterugwinning! De HRC reeks is hét schoolvoorbeeld van economisch rendement. Het lage energieverbruik van het toestel in combinatie met het hoge thermisch rendement zorgt voor een maximale freg winst (tot –0,41!) en optimale BENG-score. Het systeem communiceert – als enige in de markt – volledig draadloos tussen de CO₂ sensor in de verblijfsruimte en het toestel. Dit betekent dat de HRC SmartComfort ervoor zorgt dat er in meerdere zones vraaggestuurd geventileerd wordt op basis van een CO₂-luchtkwaliteitsmeting. Hiermee wordt een optimale luchtverdeling in huis gegarandeerd en maximaal bespaard op de energiekosten. Het systeem draait immers alleen daar waar nodig.

Bekijk de HRC SmartComfort

Slimme features

Onze balansventilatiesystemen met WTW uit de reeks HRC EcoMax/MaxComfort en de EcoSmart/SmartComfort worden standaard geleverd met een aantal slimme features. Deze dragen niet alleen bij aan extra BENG reductie maar bovenal aan extra wooncomfort en energiebesparingen.

De standaard ingebouwde vochtsensor meet automatisch de luchtvochtigheid en stuurt het systeem hierop aan. De 100% modulerende bypass-klep zorgt er in de zomeravonden voor dat de koudere lucht van buiten naar binnen kan komen, zonder door de warmtewisselaar te gaan.

Het is bij deze balansventilatiesystemen mogelijk om additionele features toe te passen. Zoals een vorstbeveiliging die ervoor zorgt dat de wisselaar in de winter niet kan bevriezen. Of het toepassen van specifieke filters, bijvoorbeeld een extrafijn pollenfilter.

Bekijk al onze toebehoren

Installatiegemak

Onze balansventilatiesystemen met WTW zijn dankzij acht verschillende installatiemogelijkheden toepasbaar op vrijwel alle situaties. De toestellen zijn zowel links als rechts uitvoerbaar en zijn zowel geschikt voor randaarde als perilex toepassingen. Door de brede toepasbaarheid voorzien wij in het installatiegemak voor de installateur.

Naast het installatiegemak zijn de HRC-modellen ook onderhoudsvriendelijk. Alle belangrijke serviceonderdelen zijn gemakkelijk te bereiken voor reiniging of vervanging. Ook hoeft het toestel niet van de wand gehaald te worden bij onderhoud en kan er gewerkt worden met modules, zo eenvoudig kan het zijn!

Bekijk al onze balansventilatiesystemen

Veelgestelde vragen

Onze ventilatiesystemen leveren we via de groothandel aan installateurs. Ben je een particulier? Dan vind je op de pagina ‘Veelgestelde vragen’ de meeste antwoorden. Heb je daarna nog vragen, dan verwijzen we je naar jouw ventilatie installateur of een installateur in de buurt.

Ben je installateur en heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina.

Downloads

Folder HRC EcoSmart/SmartComfort
Folder HRC EcoMax/MaxComfort
Folder HRC-220
Prijslijst

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies

Hit enter to search or ESC to close

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Fout: Contact formulier niet gevonden.