Skip to main content

Ventilatieoplossingen voor
Kantoren

Voel je op je werkplek net zo fit als buiten

Een veilige werk en leefomgeving is belangrijker dan ooit. Door te zorgen voor optimale luchtverversing en het toepassen van slimme technieken en sensoren kan Orcon een gezond binnenklimaat bewerkstelligen. Speciaal voor kantoren bieden wij onze WTU-systemen aan. Naast schone binnenlucht dragen deze ook bij aan een optimaal binnenklimaat, met maximaal comfort. Bijvoorbeeld door onze ingebouwde warmtewisselaar. Hierdoor is de lucht die van buiten naar binnen komt minder droog en voorverwarmd. Zo blijft de temperatuur constant comfortabel. Onze systemen voldoen uiteraard ook aan de wettelijk eisen en richtlijnen voor het juist ventileren van elk utiliteitsgebouw.

Decentrale ventilatieoplossingen

Met decentrale ventilatie kunnen verschillende ruimtes afzonderlijk van elkaar geventileerd worden. In tegenstelling tot een centraal ventilatiesysteem, welke vanuit één punt verschillende ventilatiekanalen aanstuurt. Het voordeel van decentrale ventilatie is dat elke ruimte naar behoefte wordt geventileerd en andere ruimtes niet onnodig worden geventileerd.

Onze decentrale WTU-systemen zijn leverbaar in drie versies: WTU-EC-E, WTU-EC-TA en de WTU-EC-IE. Allen zijn voorzien van een warmtewisselaar, hiermee wordt een hoog percentage van de warmte teruggewonnen en hoeft er minder gestookt te worden. De lucht blijft hierdoor continu in balans.

De voordelen van een decentraal ventilatiesysteem op rij:

  • Eenvoudig onderhoud dankzij serviceluiken
  • Ideaal voor kleinere ruimtes
  • Voor ruimtes tot 2000 m³/uur
  • Automatische bypass
  • Makkelijk te installeren boven een systeemplafond.
Bekijk de decentrale WTU-systemen

Centrale ventilatieoplossingen

Met centrale ventilatie wordt het ventilatiesysteem vanuit één punt aangestuurd. De kanalen zitten aangesloten op de centrale ventilatie unit. Het ventilatiesysteem ventileert alle ruimtes tegelijk en is ideaal voor grote gebouwen, zoals kantoren.

De WTU Centraal reeks biedt twee types: de WTU-B-EC en de WTU-DA-EC. De WTU-B-EC is een centraal WTU toestel voor plaatsing binnen het gebouw. De WTU-DA-EC is geschikt voor plaatsing op het dak van het gebouw.

De voordelen van een centraal ventilatiesysteem op rij:

  • Geschikt voor plaatsing boven- of onderdaks
  • Ideaal voor het ventileren van meerdere ruimtes
  • Voor ruimtes vanaf 1500 m3/uur
  • Laag energieverbruik door toepassing van EBM-Papst EC-motoren
  • Geen condensafvoer nodig door gebruik van efficiënt warmtewiel

Let op: de centrale versies zijn niet geschikt voor natte ruimtes, hiervoor bieden wij de decentrale oplossingen.

Bekijk de centrale WTU-systemen

De juiste oplossing voor jouw project

Voor overige utiliteitsoplossingen die toegepast kunnen worden binnen een kantoorgebouw verwijzen wij naar de pagina Overige utiliteitsoplossingen. Hier vind je meer informatie over oplossingen zoals dak-, buis- en boxventilatoren. Deze oplossingen zijn veelal multifunctioneel in te zetten, voor onder andere toiletgroepen, magazijnen en kantines.

Meer weten over onze toepassingen voor kantoorpanden? Of advies nodig bij het vinden bij het juiste ventilatiesysteem? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste producten voor jouw project.

Neem contact op voor advies

Combineer je systeem met onze andere merken.

Een all-electric warmtepomp is een goede oplossing bij het verduurzamen van je woning. Met de lucht/water warmtepompen van Atlantic kun je het gehele jaar door duurzaam je woning verwarmen en koelen. Met een constant hoog rendement en een aantrekkelijke aanschafprijs, zijn de warmtepompen van Atlantic de beste keuze voor het verduurzamen van je woning.

Wil je jouw woning in de zomer koelen en in de winter verwarmen? Denk dan eens aan airconditioning. Met de hoog aan de wand aircoheaters van Fujitsu koel en verwarm je elke ruimte op een uiterst energiezuinige wijze. De aircoheaters van Fujitsu zijn voorzien van het milieuvriendelijke koelmiddel R32.

Shogun zoneregeling Fujitsu

De Shogun zoneregeling van Fujitsu optimaliseert het comfort in het kantoorgebouw en laat je energie besparen. Je kunt in iedere ruimte de temperatuur naar behoefte regelen. Het verwarmen of koelen gebeurt discreet via inbouwunits in het plafond.

De Shogun zoneregeling biedt de mogelijkheid om de temperatuur te regelen in 2 tot 8 verschillende zones. Dit gebeurt via een centrale bediening in de hoofdruimte en vereenvoudigde bedieningen die in de andere ruimtes worden geplaatst (master-slave principe).

Bekijk de Shogun zoneregeling op fujitsuclimate.nl

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies

Hit enter to search or ESC to close

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Fout: Contact formulier niet gevonden.