Skip to main content

Ventilatieoplossingen voor
renovatie woningen

Goede ventilatie, ook bij renovatieprojecten

Bestaande woningen worden steeds meer gerenoveerd, onder andere om de energierekening te verlagen en het comfort binnen te verhogen. Goede ventilatie is hierbij van groot belang, maar het vervangen of plaatsen van een ventilatiesysteem in een bestaande woning is niet altijd makkelijk. Orcon produceert innovatieve en duurzame ventilatiesystemen voor ieder woningbouwproject, zo is er altijd een geschikte oplossing. Denk bijvoorbeeld aan onze vraaggestuurde mechanische ventilatie of aan onze compacte ventilatiesystemen.

De MVS-15 reeks

Maak kennis met de MVS-15 serie, veruit de efficiënste en de stilste in zijn klasse. En met de ingebouwde vochtsensor (RH types) en de mogelijkheid om eenvoudig uit te breiden naar CO₂-vraagsturing, wordt de hoogste BENG reductie in zijn categorie behaald. De MVS-15 toestellen zijn daarnaast erg gebruiksvriendelijk, zeer gemakkelijk te installeren, en vergen vrijwel geen onderhoud.

Bekijk hier onze MVS-15 toestellen

Alles-in-1 ventilatieoplossing

Speciaal voor renovatieprojecten bieden wij het MVS-15RHBP Renovatiepakket. Deze totaaloplossing is voorzien van een ingebouwde vochtsensor en wordt standaard geleverd met zowel een randaarde als perilex stekker, vier MKL afzuigventielen en een 15RF-afstandbediening. Zo heb je voor elke situatie, een geschikte ventilatieoplossing bij de hand.

Bekijk hier het MVS-15 Renovatiepakket

Ventileren bij weinig ruimte

Wie klein is moet slim zijn. Met een hoogte van slechts 27,8 cm is onze Compact-10 woonhuisventilator dé oplossing voor krappe inbouwsituaties, ideaal voor een renovatie dus! Dit kleine en slimme ventilatiesysteem is geschikt als centraal mechanisch ventilatiesysteem voor luchtafzuiging van keuken, badkamer en toilet in een enkele woning.

De woonhuisventilator heeft een laag geluidsniveau en is door de bajonetsluiting, eenvoudig te monteren en te reinigen. De Compact-10P wordt geleverd met een perilex stekker. De Compact-10RHB wordt geleverd met randaarde stekker en heeft aanvullend een geïntegreerde vochtsensor en meegeleverde RF-afstandsbediening.

Bekijk hier onze Compact-10 serie

Onzichtbaar ventileren

Speciaal voor woningen met weinig tot geen ruimte onderdaks, heeft Orcon de MPV-10 pijpdakventilator ontwikkeld. Een compacte, geruisloze en energiezuinige kunststof pijpdakventilator inclusief werkschakelaar. Standaard met drie ventilatiestanden en geschikt voor RF-bediening en CO₂-sturing. De MPV-10 is standaard verkrijgbaar in 3 typen, de MPV-10W, de MPV-10WRB en de MPV-10WRB CO₂B.

Bekijk hier onze MPV-10 serie

Combineer je systeem met onze andere merken.

Een all-electric warmtepomp is een goede oplossing bij het verduurzamen van je woning. Met de lucht/water warmtepompen van Atlantic kun je het gehele jaar door duurzaam je woning verwarmen en koelen. Met een constant hoog rendement en een aantrekkelijke aanschafprijs, zijn de warmtepompen van Atlantic de beste keuze voor het verduurzamen van je woning.

Wil je jouw woning in de zomer koelen en in de winter verwarmen? Denk dan eens aan airconditioning. Met de hoog aan de wand aircoheaters van Fujitsu koel en verwarm je elke ruimte op een uiterst energiezuinige wijze. De aircoheaters van Fujitsu zijn voorzien van het milieuvriendelijke koelmiddel R32.

Renoveren met een hybride warmtepomp

Wanneer een woning niet meteen geschikt is om over te stappen op een all-electric warmtepomp, dan is een hybride warmtepomp een slim alternatief. Met deze verduurzamingsslag verbeter je het energielabel van je woning en daarmee ook de woningwaarde. De hybride warmtepomp van Atlantic heeft geen binnenunit, dat betekent dat deze oplossing binnen geen ruimte kost. Door het voordelig alles-in-één-pakket, is de aanschafprijs heel aantrekkelijk en met een COP van bijna 5 is hij snel terugverdiend.

Lees meer over de hybride warmtepomp

Verwarmen en koelen met Fujitsu AircoHeaters

Fujitsu is al meer dan 50 jaar trendsetter en innovator op het gebied van AircoHeaters voor woningbouw en utiliteit. De AircoHeaters uit de categorie ‘Hoog aan de wand’ koelen of verwarmen op uiterst energiezuinige wijze iedere ruimte. Een slimme oplossing om in een bestaande woning gasloos ruimtes te verwarmen. Fujitsu biedt diverse hoog-aan-de-wand AircoHeaters die passen binnen elk interieur en bij elk budget.

Lees meer over de hoog-aan-de-wand AircoHeaters

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies

Hit enter to search or ESC to close

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Fout: Contact formulier niet gevonden.