Skip to main content

Voor een gezond, comfortabel
en duurzaam binnenklimaat

Een buitengewoon binnenklimaat

Orcon vindt dat iedereen moet kunnen genieten van gezonde lucht. Daarom ontwikkelen we met en voor de markt, kennis en technologieën voor het creëren van een buitengewoon binnenklimaat waarin mensen op een gezonde, comfortabele, energiezuinige en betaalbare manier kunnen wonen, werken en leren. Frisse buitenlucht naar binnen brengen, dat is wat Orcon drijft. Zo stil, zuinig, gezond en comfortabel mogelijk.

Al meer dan 50 jaar ontwikkelt en produceert Orcon innovatieve ventilatiesystemen voor woningbouw en utiliteit zoals scholen en kantoren. Onze focus ligt hierbij op het produceren van duurzame ventilatieproducten die passen in de wereld van nu. Daarbij is kwaliteit en betrouwbaarheid erg belangrijk. Hierbij geloven we in een persoonlijke aanpak, met een ventilatieoplossing op maat. Voor woningbouw kun je bij ons terecht voor balansventilatiesystemen en mechanische ventilatiesystemen. Voor utiliteitsgebouwen hebben wij een aanbod in centrale en decentrale WTU-systemen.

Bekijk hier al onze producten

Innovatie voorop

Een gezond binnenklimaat vraagt veel kennis van ventilatie. Maar vooral: voorop lopen met nieuwe ontwikkelingen en innovatieve producten. Orcon bedenkt en produceert zelf zijn ventilatiesystemen. Hierbij leggen wij een grote nadruk op innovatieve oplossingen voor de tijd van nu. Zo kunnen we met trots zeggen dat we het eerste bedrijf waren die ventilatiesystemen produceerde met een ingebouwde vochtsensor. Ook waren we de eerste met een draadloze bediening (RF systeem).

En we zijn nog lang niet klaar met ontwikkelen! Elke dag is ons team bezig om ventilatiesystemen te ontwikkelen die passen in de wereld van nu.

Bekijk hier al onze producten

Wij staan voor gezond, comfortabel en duurzaam

Comfort technologie verder brengen. Onze klanten verder brengen. Dat is waar we voor staan. Met het merk Orcon zorgen wij voor vooruitgang om ons leefcomfort te verhogen. We nemen je mee in de all-electric transitie. Elke dag brengen wij een duurzame toekomst een stukje dichterbij. Met als doel: een gezond en energiezuinig binnenklimaat voor iedereen. Hierbij combineren wij premium design en geavanceerde technologie, met gebruiksvriendelijke oplossingen voor toepassingen in de woningbouw en utiliteit.

Bekijk onze all-electric oplossingen

Groupe Atlantic Nederland

Sinds 2021 valt Orcon onder de hoede van Groupe Atlantic Nederland, dat weer onderdeel is van het Franse Groupe Atlantic. Dit Franse bedrijf is inmiddels één van de meest invloedrijke wereldspelers op het gebied van thermische oplossingen, waarbij de transitie naar duurzame, hernieuwbare energie voorop staat.

Onze gezamenlijke missie is het leveren van thermisch comfort om te kunnen voorzien in de behoeftes van miljoenen klanten over de hele wereld. We willen mensen voorzien van een gezond, comfortabel, en duurzaam binnenklimaat in alle gebouwen waar mensen leven, werken, leren, en ontspannen.

Lees meer over Groupe Atlantic Nederland

Duurzaam Ondernemen

Al onze ontwikkelingen plaatsen wij binnen het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. We doen er alles aan om een bijdrage te leveren aan de maatschappij en het milieu. Dit betekent bijvoorbeeld dat al onze producten op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier worden geproduceerd, verpakt en verstuurd. Dit begint al bij het ontwerpen van de producten, waarbij we zorgen voor minimaal materiaal gebruik, en duurzame productiemethoden. Verder werken wij al langere tijd met de sociale werkplaats, wordt plastic zo min mogelijk gebruikt, en zijn onze producten zoveel mogelijk van gerecycled materiaal gemaakt én kunnen ze zelf gerecycled worden. Dit alles heeft er voor gezorgd dat we o.a. in 2017 de MVO prijs wonnen. Zo dragen we met een buitengewoon binnenklimaat ook bij aan een gezond buitenklimaat.

Lees meer over Groupe Atlantic Nederland
Hit enter to search or ESC to close

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Fout: Contact formulier niet gevonden.