Skip to main content

Ventilatieoplossingen voor
nieuwbouw woningen

Gezond comfortabel en duurzaam wonen

In de woningbouw wordt het steeds belangrijker om een huis zo duurzaam en gezond mogelijk in te richten, zonder dat er ingeleverd hoeft te worden op comfort. En omdat veel woningen tegenwoordig uitstekend zijn geïsoleerd, is goede ventilatie van groot belang voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Het verhoogt niet alleen het eigen comfort, maar verlengt ook de levensduur van de woning. Orcon produceert innovatieve en duurzame ventilatiesystemen voor ieder woningbouwproject. We denken graag met je mee voor een ventilatieoplossing op maat!

Boost je BENG-score met Orcon & Atlantic

Sinds 2021 is het wettelijk verplicht om bijna energieneutraal te bouwen, afgekort BENG. De BENG-norm voor nieuwbouwwoningen wordt constant aangescherpt. De juiste binnenklimaat technieken kunnen bijdragen aan het verduurzamen van de woning, om zo de BENG-score te verhogen.

De HRC SmartComfort balansventilatie van Orcon en de Alfea R32 all-electric warmtepomp van Atlantic scoren beide hoog in BENG. Zo is de HRC Balansventilatie de energiezuinigste in zijn klasse en is de Alfea warmtepomp testwinnaar in de NTA 8800. Samen vormen ze een sterke totaaloplossing met de beste bijdrage aan BENG2 en BENG3 projecten.

Bekijk hier de Alfea warmtepomp

Balansventilatie met warmteterugwinning

Een balansventilatiesysteem is op dit moment (zeker in combinatie met een warmtepomp) de meest gekozen ventilatieoplossing in de woningbouw.

Dit systeem bestaat uit een centraal opgesteld balansventilatietoestel, een kanalensysteem met toe- en afzuigventielen in de verschillende kamers en kan worden gecombineerd met een standenschakelaar, een RF afstandsbediening en/of CO2 ruimtesensor(en).

De ingebouwde warmtewisselaar zorgt ervoor dat tot 99% van de warmte (of koelte) wordt overgedragen, hierdoor gaat er nauwelijks kostbare energie verloren en zal de inblaastemperatuur op een comfortabel niveau zal liggen.

Bekijk hier onze HRC-serie

Optimaal comfort met de HRC SmartComfort

Het HRC SmartComfort balansventilatiesysteem met warmteterugwinning zorgt op zuinige wijze voor een optimaal gezond en comfortabel binnenklimaat!

Het systeem communiceert – als enige in de markt – volledig draadloos tussen de CO₂-sensor in de verblijfsruimte en het toestel. En wordt standaard geleverd met een ingebouwde voorverwarmer, voor extra comfort. De HRC SmartComfort ervoor dat er in meerdere zones vraaggestuurd geventileerd wordt op basis van een CO₂-luchtkwaliteitsmeting. Het resultaat: een optimale luchtverdeling in huis en maximale besparing op de energiekosten. Het systeem draait immers alleen daar waar nodig.

Het lage energieverbruik van het toestel in combinatie met het hoge thermisch rendement zorgt voor een maximale freg winst (tot – 0,41!) en optimale BENG-score.

Bekijk de HRC SmartComfort

HRC EcoSmart in nieuwbouwwoningen Meppel

In samenwerking met aannemer Trebbe en Installiebedrijf Van der Sluis heeft Groupe Atlantic een prachtig project mogen opleveren, waarbij 34 nieuwe sociale huurwoningen aan de Randweg in Meppel zijn voorzien van HRC EcoSmart balansventilatiesystemen.

Een mooi referentieproject, die de toepassing en de voordelen van de HRC EcoSmart naar voren brengt. Lees er meer over via onderstaande knop.

Referentieproject HRC EcoSmart Meppel

Combineer je systeem met onze andere merken.

Een all-electric warmtepomp is een goede oplossing bij het verduurzamen van je woning. Met de lucht/water warmtepompen van Atlantic kun je het gehele jaar door duurzaam je woning verwarmen en koelen. Met een constant hoog rendement en een aantrekkelijke aanschafprijs, zijn de warmtepompen van Atlantic de beste keuze voor het verduurzamen van je woning.

Wil je jouw woning in de zomer koelen en in de winter verwarmen? Denk dan eens aan airconditioning. Met de hoog aan de wand aircoheaters van Fujitsu koel en verwarm je elke ruimte op een uiterst energiezuinige wijze. De aircoheaters van Fujitsu zijn voorzien van het milieuvriendelijke koelmiddel R32.

Lucht/water warmtepomp Alfea Extensa AI R32

De Alfea Extensa all-electric lucht/water warmtepomp is de rendementskampioen van Atlantic. Zelfs in koude perioden presteert dit toestel uitstekend. Het produceert moeiteloos warm water van 55°C. De warmtepomp heeft een constant hoog rendement dankzij de unieke coaxiale warmtewisselaar. Deze is ongevoelig voor vuil, dit maakt het systeem efficiënt en betrouwbaar.

De Alfea Extensa is ontworpen met het milieuvriendelijkere koudemiddel R32 en voldoet hiermee aan de Europese verordering.

Bekijk de Alfea Extensa op atlanticclimate.nl

Een esthetische en fluisterstille buitenunit met Climeleon

Een warmtepomp of airco biedt veel voordelen op vlak van comfort, verbruik en milieu. Maar in sommige gevallen wil je het geluid van de -hoewel stille- buitenunit verder reduceren. Met de Climeleon unitcover sla je twee vliegen in één klap. Deze dempt het geluid aanzienlijk (tot -7dB) en ziet er ook nog eens stijlvol uit.

De Climeleon is makkelijk te installeren en tegen weer en wind bestand. Dankzij het ingenieuze design wordt de werking en het rendement van de airco of warmtepomp niet belemmerd. De Climeleon leveren we uitsluitend in combinatie met producten van Atlantic en/of Fujitsu.

Bekijk de Climeleon op atlanticclimate.nl

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies

Hit enter to search or ESC to close

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Fout: Contact formulier niet gevonden.