Skip to main content

De zomer komt eraan, wat betekent dat de temperaturen stijgen. Alhoewel dit buiten veelal als heerlijk wordt ervaren,  is het binnen vaak minder gewenst. Bij Orcon begrijpen we de behoefte aan een comfortabel binnenklimaat, ook op de heetste dagen.

In dit artikel delen we enkele tips om je huis op energiezuinige wijze koel en gezond te houden.

1. Balansventilatie voor optimale luchtkwaliteit

De HRC balansventilatiesystemen van Orcon zorgen voor een constante toevoer van verse buitenlucht en een efficiënte afvoer van vervuilde binnenlucht. Het systeem maakt gebruik van warmteterugwinningstechnologie, waarbij warmte óf koelte uit de afgevoerde lucht wordt teruggewonnen en overgedragen wordt aan de toegevoerde verse lucht. Hierdoor wordt de koelere binnenlucht in de zomer behouden en verhoog je de energie-efficiëntie van je woning.

2. Geniet van verkoeling in de avond dankzij de 100% modulerende bypass

Onze balansventilatiesystemen zijn voorzien van een bypass-functie. Deze biedt een effectieve manier om je huis op natuurlijke wijze te koelen. De 100% modulerende bypass-klep zorgt er in de zomeravonden voor dat de frisse buitenlucht rechtstreeks naar binnen worden gebracht, terwijl de warme lucht van binnen wordt afgevoerd. Dit helpt je op energiezuinige wijze een comfortabel binnenklimaat te behouden.

3. Het onderhouden van een optimaal ventilatiesysteem

Een goed onderhouden en efficiënt werkend ventilatiesysteem helpt de luchtkwaliteit te verbeteren en overtollige warmte af te voeren. Zorg ervoor dat het ventilatiesysteem correct is ingesteld en goed functioneert. Controleer daarnaast regelmatig de instellingen en filters om ervoor te zorgen dat de luchtstroom optimaal is. Een optimale luchtstroom zorgt namelijk voor lagere energiekosten een gezond binnenklimaat.

Wil je meer weten ier meer over het onderhouden van woonhuisventilatie.

4. Isolatie en ventilatie gaan hand in hand

Zorg ervoor dat je huis goed geïsoleerd is om de koelte binnenshuis te behouden. Gebruik isolatiematerialen zoals dubbele beglazing, dakisolatie en geïsoleerde muren. Combineer dit met een goed geventileerde ruimte om overtollige warmte af te voeren en een aangenaam binnenklimaat te behouden.

5. Maak gebruik van natuurlijke ventilatie

Geen ventilatie in huis? Profiteer dan van de koelere ochtend- en avonduren door natuurlijke ventilatie toe te passen. Open ramen en deuren om frisse lucht binnen te laten en warme lucht te laten ontsnappen.

Bij Orcon staan we klaar om je te helpen met hoogwaardige ventilatieoplossingen die zorgen voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Ben je benieuwd wat Orcon voor jouw volgende ventilatieproject kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op!

Producten

Schrijf je in voor voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.    Leave a Reply

    Hit enter to search or ESC to close

    Fout: Contact formulier niet gevonden.

    Fout: Contact formulier niet gevonden.