Nieuwbouwwoningen in Meppel met de HRC EcoSmart

In samenwerking met aannemer Trebbe en Installiebedrijf Van der Sluis heeft Groupe Atlantic recentelijk een prachtig project mogen opleveren met 34 nieuwe sociale huurwoningen  aan de Randweg in Meppel. De woningen zijn verdeeld over 6 blokken en vormen samen een groene, ruim opgezette buurt. De woningen zijn energiezuinig gebouwd volgens de laatste BENG normen.

Omdat woningen goed geïsoleerd zijn, is ventilatie des te belangrijker. Hessel de Boer van Installatiebedrijf van der Sluis vertelt waarom ze de keuze hebben gemaakt voor de het ventilatiesysteem van Orcon, de HRC- EcoSmart. “De HRC Ecosmart is veel sneller en makkelijker te installeren en in te regelen dan andere multizone systemen in de markt. De komt door de draadloze communicatie tussen de sensoren, het toestel en de kleppen. Hierdoor kunnen de kleppen ook verderop in het kanaalwerk geïnstalleerd worden en hoeven er geen extra draden getrokken of aangesloten worden. Dat scheelt mij een uur werk ten opzichte van andere systemen. Wat ook handig is, is dat de behuizing van de kleppen volledig doorzichtig is, waardoor de kleppositie goed is te zien. Dit vergemakkelijkt de installatie en onderhoud.”

Twee zone-regeling

Masud Rahimi van Groupe Atlantic Nederland vertelt graag meer over de werking van de HRC Ecosmart. “De HRC EcoSmart ventileert de woning op een heel efficiënte en energiezuinige manier. Dit balansventilatiesysteem heeft twee zones. De eerste zone is hier in Meppel de woonkamer en keuken. De tweede zone is de slaapkamer. Door middel van CO2 sensoren wordt gemeten waar mensen zich in huis bevinden en bepaalt het systeem waar de frisse lucht nodig is.”

Hoogste rendement en laagste energieverbruik in de markt

Op de vraag wat het grootste voordeel van de HRC-Ecosmart is antwoordt Rahimi:  “De HRC Ecosmart heeft het hoogste rendement en laagste energieverbruik in de markt. Daarom past hij het best in een energiezuinig project. En door de twee zone-regeling wordt het geluidsniveau tot 5 dBa verminderd, dat is ook prettig voor de bewoner.”

Samenwerking

Installatiebedrijf Van der Sluis werkt al een aantal jaren met de producten van Orcon. “Groupe Atlantic heeft jaren lange ervaring in het ventileren van woningen en dat is te merken aan zowel de prestaties van de producten, als slimme manieren die ze hebben bedacht om het te installeren. Ze denken men hun producten zowel aan de eindgebruiker, als aan de installateur. Groupe Atlantic is vanaf het begin betrokken geweest bij het project. Ze nemen de tijd om je te adviseren over de toepassing van het product. Het is een fijne partij om mee samen te werken”, aldus Hessel de Boer.