Skip to main content

Flexibel ventileren
in de utiliteit

Duurzaam, gezond en comfortabel ventileren

Het WTU-1500-EC-IE balansventilatiesysteem van Orcon is een ideale oplossing voor het duurzaam, gezond en comfortabel ventileren in klaslokalen, kantoren, sportscholen, en horeca. Het WTW-systeem is in het bijzonder geschikt voor het ventileren van een klaslokaal en is nu extra scherp geprijsd!

Het balansventilatiesysteem wordt boven het plafond geïnstalleerd. Dit zorgt ervoor dat de luchtkanalen kort kunnen blijven, enkel de inblaasroosters zichtbaar zijn en er geen kostbaar vloeroppervlak gebruikt wordt. Een optionele CO₂-ruimteopnemer meet de luchtkwaliteit in de ruimte en stuurt vervolgens het toestel aan. Hierdoor blijft de luchtkwaliteit op het vereiste niveau en wordt er niet overmatig geventileerd. Met als resultaat: geruisloos ventileren tegen minimale energiekosten.

Veelzijdig en eenvoudig

De WTU-1500-EC-IE ventilatie-unit is door zijn veelzijdigheid en gebruiksgemak toepasbaar in vrijwel alle utiliteitsgebouwen. De WTU-1500-EC-IE is voorzien van een enthalpiewarmtewisselaar, waardoor naast warmte ook vocht wordt teruggewonnen. Hierdoor blijft zowel de temperatuur als de relatieve luchtvochtigheid op een aangenaam niveau, het aanbrengen van een condensafvoer is bij dit toestel dan ook niet nodig.

Naast veelzijdigheid, maakt eenvoud hem echt uniek. Zo heeft de WTU-1500-EC-IE een Reginregelaar voor het eenvoudig programmeren van de WTU, wordt er automatisch geventileerd op klokprogramma en/of op basis van CO₂-meting en geeft de unit een melding voor het op tijd vervangen van de filters. Standaard wordt de toevoerlucht gefilterd. Een fijnstof filter, conform Klasse B van het Programma van Eisen Frisse Scholen kan meegeleverd worden. De filters zijn eenvoudig en zonder speciaal gereedschap te vervangen

Tenslotte wordt het onderhoud vergemakkelijkt door de slim ontworpen serviceluiken en is de WTU uit te breiden met naverwarming en -koeling.

Whitepaper Frisse Scholen
Brochure kantoren en retail

De WTU-1500-EC-IE in het kort

 • Extra geluidsarm
 • Hoog rendement
 • Hoge energiebesparing
 • Geen condensafvoer
 • Ventilatie geregeld per ruimte
 • Onderling koppelbaar
 • Plug en play te installeren, stekker klaar
 • Standaard geschikt voor CO₂-regeling en naverwarmer
 • Inclusief beheersoftware voor de installateur
 • Ideaal voor kleinere ruimtes
 • Gemakkelijk in onderhoud
 • Uit voorraad leverbaar
Meer informatie

Energiebesparende warmeterugwinning

Energie is kostbaar, het wordt dan ook met de dag belangrijker om zo min mogelijk energie te verbruiken. Door het gebruiken van een warmtewisselaar wordt ervoor gezorgd dat er zoveel mogelijk warmte teruggewonnen wordt. De WTU-1500-EC-IE verwarmt de koude toegevoerde buitenlucht met de warme afgevoerde binnenlucht doormiddel van een kruisstroomwisselaar. Hiermee is een optimum gevonden tussen efficiëntie en inbouwlengte. Het rendement van de kruisstroomwisselaar loopt zelfs op tot 80%.

De WTU-1500-EC-IE heeft daarnaast dankzij het toepassen van de nieuwste technologieën een zeer laag energieverbruik. De EC-motor van het systeem maakt gebruik van elektronica om de motoren aan te sturen. Met als resultaat: een lange levensduur en een zeer hoog rendement.

Meer informatie

Een extra jaar garantie

Het juist inregelen van een WTW-systeem kan behoorlijk complex zijn. Om er zeker van te zijn dat het Orcon WTU-systeem goed ingesteld is, kun je bij ons de dienst Inbedrijfstelling (IBS) afnemen. Wij komen dan na installatie langs om de installatie te controleren. Als je gebruik maakt van de IBS dienst, dan geniet je van een extra jaar garantie!

De IBS service bieden we alleen aan voor grote utiliteitsgebouwen of woningbouwprojecten. Je vraagt de dienst eenvoudig aan op onze Inbedrijfstelling pagina. 

Meer informatie over de IBS dienst

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies

Hit enter to search or ESC to close

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Fout: Contact formulier niet gevonden.