Een optimaal binnenklimaat voor de Van der Brugghenschool in Huizen

Een mooi project bij de Van der Brugghenschool in het Noord-Hollandse Huizen. Installatiebedrijf LOGO Huizen plaatste hier een ventilatiesysteem van Orcon, dat zorgt voor een gezond en comfortabel binnenklimaat, waarin leerkrachten geconcentreerd kunnen werken en leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Uitdaging in ruimte

Voor dit project was het extra belangrijk om een compact en stil systeem toe te passen. De beschikbare ruimte in het gebouw was namelijk erg beperkt. Al snel kwamen we gezamenlijk tot de conclusie dat de Orcon WTU het meest geschikt zou zijn.

De zeer compacte decentrale warmteterugwinunits (WTU) zijn bij uitstek geschikt voor toepassing in bestaande scholen dankzij de kleine inbouwhoogte en de uiterst stille werking.

Toepassing in het plafond – waar meestal voor wordt gekozen – was hier door ruimtegebrek echter geen optie. De plafonds boden in deze school zodanig weinig ruimte dat zelfs de meeste compacte systemen geen uitkomst boden.

Plaatsing in ‘stille tussenruimte’

Diverse lokalen en ruimtes beschikten echter wel over een bergingsruimte. Hier was er wel ruimte om de WTU-systemen verticaal tegen de wanden te monteren en vanaf daar te laten aansluiten op de (nieuwe) luchtkanalen.

Vanaf daar viel de keuze specifiek op de Orcon WTU-800-EC-IE. En met reden: De WTU-EC-IE reeks kan namelijk – als één van de weinige op de markt – op verscheidene wijzen gemonteerd worden, waardoor verticale plaatsing geen enkel probleem is. Hierdoor kent het systeem een ongekende flexibiliteit en toepasbaarheid, zelfs in de meest uitdagende renovatie situaties.

Bijkomend voordeel is ook nog eens dat dit systeem makkelijk te installeren is, weinig onderhoud vraagt en (ook op afstand) ingeregeld kan worden. Is onderhoud nodig dan is dit systeem eenvoudig te servicen (dankzij een makkelijk toegankelijk serviceluik).

Via een webportal monitort de installateur het systeem 24/7. Zo houdt de installateur constant de vinger aan de pols, zodat hij kan anticiperen op storingen en snel kan handelen bij calamiteiten, als hij wil met de support van Orcon.

Comfortabel, gezond en zuinig

Naast de compactheid en het installatiegemak biedt de WTU-800-EC-IE ook veel comfort en draagt dit systeem bovenal  bij aan een gezond binnenklimaat. Goede ventilatie wordt vaak onderschat maar een slecht binnenklimaat kan voor allerhande klachten zorgen, denk aan concentratieproblemen, hoofdpijn en zelfs astma.

Gelukkig stond een gezond en comfortabel binnenklimaat voor de scholieren voorop bij de Van der Brugghenschool. Zo zorgt de WTU er dankzij de integreerde warmtewisselaar voor comfort en zorgen de CO₂-sensoren in de lokalen ervoor dat er waar nodig bijgestuurd zodat er altijd voldoende frisse en schone lucht aanwezig is in de lokalen.

Daarnaast is het energieverbruik door het toepassen van de nieuwste technologieën zeer laag. De toegepaste EC-motoren met achterovergebogen schoepen zijn voorzien van gelijkstroomtechniek, met als resultaat: een zeer hoog rendement, een hoge energiebesparing en een lange levensduur.

Hierdoor kan de Van der Brugghenschool niet alleen energie besparen maar zijn zij te allen tijden gegarandeerd van een optimaal binnenklimaat. Waarmee zij ook voldoen aan het Frisse Scholen programma.

Meer weten? We helpen graag!

Al met al is dit project een mooi voorbeeld van hoe Orcon en installatiebedrijven (zoals LOGO Huizen) samenwerken voor een gezond en comfortabel binnenklimaat in scholen en andersoortige gebouwen.

Meer weten over de producten en diensten van Orcon? Neem gerust contact met ons op. Bel 0318 544700. Of mail naar verkoop.nl@groupe-atlantic.com

Contact

Een extra jaar garantie

Om er zeker van te zijn dat het Orcon WTU-systeem goed ingesteld is, kun je bij ons de dienst Inbedrijfstelling (IBS) afnemen. Wij komen dan na installatie langs om de installatie te controleren. Als je gebruik maakt van de IBS dienst, dan geniet je van een extra jaar garantie!

Meer informatie