Optimaal comfort voor bewoners na verduurzaming woningen

Woningcorporatie Casade verduurzaamde in Waalwijk 57 huurwoningen, van energielabel D naar A+. Group Atlantic Nederland dacht mee over een geschikt ventilatiesysteem. Geen overbodige luxe, want de energieverslindende ventilatieboxen konden wel een upgrade gebruiken. Het advies: de Orcon HRC-400-MaxComfort, een balansventilatiesysteem met WTW. De installatie van het systeem werd verzorgd door Rodrie Ventilatie Techniek namens Van Delft Groep.

De keuze voor dit systeem is simpel: doordat de buitenschil van de woningen volledig is geïsoleerd, komt er geen ongecontroleerde lucht naar binnen. Een goed balansventilatiesysteem is dan een must. De Orcon HRC-400-MaxComfort is ideaal: hij heeft een voorverwarmer, is extreem zuinig, van hoge kwaliteit én superstil. En dankzij het slimme ontwerp – met maar liefst acht verschillende aansluitmogelijkheden en zestien aansluitcombinaties – is de installatie zó gepiept. Net als de service en het onderhoud.

De HRC MaxComfort in het kort

Dit balansventilatiesysteem met warmteterugwinning ventileert naar behoefte. Het wint de warmte uit de afgevoerde lucht terug, om deze weer toe te voegen aan de toegevoerde lucht. Optimaal comfort in de koude maanden dus! Maar ook in de zomermaanden geniet je dankzij de 100% modulerende bypass en koudeterugwinning van een aangenamere binnentemperatuur.

Het toestel wordt geleverd inclusief 4 flenzen van 160 of 180 mm en 2 zonekleppen van 160 mm. Voor de werking van een CO2-gestuurd systeem zijn er minimaal twee CO2-sensoren nodig. Hierbij is er de keuze uit:

 

Blije bewoners

Casade en de bewoners zijn blij met het resultaat. Niet zo gek, want dankzij de verduurzamingsslag wordt de energierekening flink lager en profiteren de huurders van meer comfort, zonder dat de huurprijs stijgt. Een fraai project met een mooie samenwerking en een dito resultaat!

Over Orcon

Orcon vindt dat iedereen moet kunnen genieten van gezonde lucht. Daarom ontwikkelen we met en voor de markt, kennis en technologieën voor het creëren van een buitengewoon binnenklimaat waarin mensen op een gezonde, comfortabele, energiezuinige en betaalbare manier kunnen wonen, werken en leren. Frisse buitenlucht naar binnen brengen, dat is wat Orcon drijft. Zo stil, zuinig, gezond en comfortabel mogelijk.

Vraag ons gerust om advies

Meer weten over de producten en diensten van Orcon? We vertellen je graag wat we voor je kunnen betekenen. Bel gerust 0318 – 54 47 00. Of mail naar verkoop.nl@groupe-atlantic.com.