Skip to main content

Goede ventilatie
is zo geregeld!

Eenvoudig, comfortabel en stil ventileren

Goede ventilatie is zo geregeld met de MVS-15 woonhuisventilatoren van Orcon. De MVS-15 is het stilste toestel in zijn klasse. Hij levert topprestaties tegen een scherpe prijs en is zeer flexibel inzetbaar. Zo is deze leverbaar met zowel een perilex als randaarde steker, met of zonder ingebouwde vochtsensor, en uit te breiden met tal van accessoires.

Bewezen de stilste

Dankzij de Greentech Radicall gelijkstroommotor in een EPP slakkenhuis, wat zorgt voor een betere luchtdichtheid en geluidsdemping, is de MVS-15 is de stilste én meest energiezuinige woonhuisventilator in alle standen. Onafhankelijke metingen in verschillende projecten hebben dit aangetoond. Hiermee is de MVS-15 de perfecte balans tussen geluid, energieverbruik en comfort!

Met ingebouwde vochtsensor

De MVS-15 (H-types) heeft een standaard ingebouwde vochtsensor. In de automatische stand draait de ventilator in de laagste stand en is de vochtsensor actief. Als deze constateert dat de vochtigheid snel stijgt, zal het toestel naar een hogere stand schakelen. Het toestel schakelt 15 of 30 minuten na het douchen of koken automatisch terug naar de lage stand.

Diverse uitvoeringen

Ook wat betreft afstandsbedieningen en sensoren maken wij het je graag gemakkelijk. De MVS-15 modellen zijn in meerdere uitvoeringen te verkrijgen. Zowel met perilex als randaarde steker, met ingebouwde radiografische ontvanger incl. vochtsensor, met of zonder afstandsbediening, geschikt voor CO2-vraagsturing of (nog) niet. Je kunt zelfs achteraf de uitvoeringen eenvoudig aanpassen. In onze selectiekaart zie je in een overzicht wat de verschillen zijn tussen de verschillende uitvoeringen en lichten we de drie beste keuzes voor je uit.

Nieuw: De MVS-15RHP

Ervaar het renovatiegemak met de MVS-15RHP

Maak kennis met de MVS-15RHP, de stilste én meest energiezuinige woonhuisventilator! Dit nieuwe type heeft géén afstandsbediening nodig en is hierdoor in het bijzonder geschikt voor renovatieprojecten waar geen randaarde stekker toegepast kan worden. Voor extra installatiegemak wordt deze standaard geleverd met ingebouwde vochtsensor en perilex stekker.

Ventileren, zonder bediening

Door slimme innovaties en de ingebouwde vochtsensor draait dit ventilatiesysteem geheel automatisch en is handmatige bediening niet noodzakelijk. Dit zorgt ervoor dat het systeem snel en makkelijk geïnstalleerd kan worden in tal van situaties. Mocht er toch behoefte zijn aan bediening, dan kan het toestel makkelijk worden uitgebreid met RF-bedieningen en/of sensoren, zoals CO₂-sensoren.

Bekijk de MVS-15RHP

Altijd een geschikte oplossing

De beste opties uit de MVS-15 reeks:

MVS-15RH CO2B Max

Voor het meest optimale binnenklimaat:

Hoogste BENG-reductie: energiezuinigste keuze
Inclusief CO₂-bedieningssensor en CO₂-ruimtesensor
Geleverd met randaarde stekker
Inclusief ingebouwde vochtsensor
Installatie- en onderhoudsvriendelijk

Meer informatie

MVS-15RHBP Renovatiepakket

Voor het renoveren zonder zorgen:

Alles-in-één oplossing
Geleverd met randaarde en perilex stekker
Geschikt voor zowel RF bediening als 3-standenschakelaar
Inclusief ingebouwde vochtsensor en RF-bediening
Inclusief 4 MKL-afzuigventielen

Meer informatie

De MVS-15 in het kort

Maak kennis met de MVS-15 woonhuisventilatoren. Niet alleen het slimste jongetje van de klas, maar ook het stilste! De MVS-15 woonhuisventilatoren zijn geschikt als centraal mechanisch ventilatiesysteem voor luchtafzuiging van keuken, badkamer en toilet in een enkele woning.

  In de praktijk bewezen de stilste en zuinigste in alle ventilatorstanden
✔  Robuuste composiet waaier
✔  Hoogste BENG reductie
✔  Maximale lucht opbrengst van 490 m3/h bij 200 Pa
✔  28 instelmogelijkheden in keuze luchtdebiet
✔  Onderaansluiting voorzien van . 160 of . 125
✔  Servicevriendelijk en onderhoudsarm
✔  Met ingebouwde vochtsensor (H types)
✔  Geschikt voor draadloze CO₂-vraagsturing (R types)
✔  90 maanden garantie na registratie (door de eindgebruiker)

Download de MVS-15 folder

Gemakkelijk uit te breiden met tal van accessoires

Onze MVS-15 systemen zijn makkelijk uit te breiden met één of meerdere RF-bedieningen en/of CO2 sensoren, tot wel 20 stuks per toestel

Afstandsbediening 15RF

CO2-bedieningssensor 15RF

CO2 ruimtesensor 15RF

CO2 bedieningssensor inbouw 15RF

Voordelen voor de woningeigenaar

Onze MVS-15 woonhuisventilatoren bieden voor de eindgebruiker tal van voordelen. Zo kan men bij vervanging van oudere (vóór 2013) ventilatiesystemen (met wisselstroom) tientallen euro’s per jaar besparen op de energierekening.

Daarnaast kan de MVS-15 volledig vraaggestuurd ventileren met behulp van o.a. de ingebouwde vochtsensor, en optionele sensoren en bedieningen. Deze meten continue de luchtkwaliteit in de woning en sturen waar nodig (automatisch) de ventilatiebehoefte bij. Zo ben je als eindgebruiker verzekerd van een comfortabel en gezond binnenklimaat.

90 maanden garantie

Door gebruik te maken van de laatste gelijkstroomtechnieken en optimale toepassing van composietmaterialen in de waaier is het toestel zeer onderhoudsarm en betrouwbaar. Hierdoor geniet de gebruiker een garantietermijn van maar liefst 90 maanden na registratie (vraag naar de voorwaarden).

Meer informatie over onze MVS-15 systemen vindt u in onze catalogus. Mocht u nog vragen hebben over onze producten, dan kun je bij onze veelgestelde vragen pagina terecht voor de meeste antwoorden. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de ventilatie installateur.

Voordelen voor de Installateur

Installatie en onderhoud is nog nooit zo makkelijk geweest als met de MVS-15 woonhuisventilatoren. De toestellen (RH) zijn namelijk voorzien van een standaard ingebouwde vochtsensor en zijn eenvoudig uit te breiden naar CO₂-vraagsturing. Door de vijf aansluitpunten voor luchtafzuiging en Plug & Play installatie (RH), is de MVS-15 eenvoudig te monteren. Daarnaast zijn er 28 instelmogelijkheden beschikbaar middels de DIP-switch.

Onze mechanische ventilatiesystemen zijn erg gebruiksvriendelijk, gemakkelijk te installeren, en vergen vrijwel geen onderhoud. Wanneer onderhoud toch nodig is, kan dit vaak snel terplekke worden opgelost. Alle onderdelen zijn zeer makkelijk te bereiken en/of te vervangen en ter ondersteuning bij technische vragen bieden wij uitgebreide handleidingen, instructievideo’s, en telefonisch support. Deze middelen staan altijd klaar voor de installateur of servicemonteur.

Meer informatie over onze MVS-15 systemen vind je in onze catalogus.

Voordelen voor corporaties & adviseurs

De Orcon MVS-15 woonhuisventilatoren garanderen niet alleen een gezond en comfortabel binnenklimaat voor de eindgebruiker, maar ook snelle en gemakkelijke installatie voor de installateur.

Dankzij de nieuwe Peutz gelijkwaardigheidsverklaringen mag bij toepassing van dit 2-zonesysteem met 2 of meer Orcon CO₂-sensoren gerekend worden met een zeer scherpe freg en freg,fan factor:

  • C4a+ Orcon MVS-15 systeem met twee CO₂-sensoren GG: fc 0,51 en freg,fan 0.156
  • C4a+ Orcon MVS-15 systeem met twee CO₂-sensoren NGG: freg 0,50 en freg,fan 0.205
  • C4c Orcon MVS-15 systeem met extra CO₂-sensoren GG: freg 0,49 en freg,fan 0.140
  • C4c Orcon MVS-15 systeem met extra CO₂-sensoren NGG GG: freg 0,48 en freg,fan 0.148

Het effectief vermogen komt hiermee uit op 2-3 Watt.

Wil je meer weten over de MVS-15 woonhuisventilatoren en welk toestel het best bij jouw project past? Neem dan nu contact met ons op. We helpen je graag met een persoonlijk aanbod.

Ben je particulier? Ga dan voor vragen naar de installateur bij jou in de buurt.
Ben je installateur? Kies dan eerst de afdeling aan wie je een vraag wilt stellen:
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies

Hit enter to search or ESC to close

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Fout: Contact formulier niet gevonden.